Vakantie voorbij?

Zo blijft je energie op peil!

Een van de meest bekende klachten direct na de vakantie is het toenemen van stress en chronische vermoeidheid

Maar hoe komt het dan dat je, nadat je zou denken helemaal te zijn opgeladen, toch weer direct zo moe voelt en dat vakantiegevoel na 2 dagen alweer verdwenen is?

Dat komt omdat je weer terugvalt in het patroon van voor de vakantie. Met als gevolg dat alle (chronische) klachten weer als vanzelf terugkomen.

Anders eten tijdens de vakantie veroorzaakt een snellere terugval na de vakantie.
Want tijdens de vakantie leven we anders, eten en drinken we anders. Daarom is het logisch en wetenschappelijk aangetoond dat juist de 'terugval' wordt veroorzaakt door jouw eigen eet-, drink- en rustpatroon.

Mensen grijpen, wegens de chronische vermoeidheid, sneller naar suiker- en koolhydraatrijk eten en drinken.

Chronische vermoeidheid wordt vaak veroorzaakt door laaggradige ontstekingen. En door vermoeidheid en slechte voeding gaat de ook de conditie van de huid achteruit.

Overgewicht is hier een ander duidelijk voorbeeld van. Te weinig beweging, een slecht eetpatroon en niet rekening houden met 'gewone' voeding die bij jou ontstekingen kan veroorzaken (zoals appels, amandel, peulvruchten, zuivel, ei of tarwe) zorgt voor overgewicht.

Onderzoeken
De meest recente onderzoeken wijzen uit dat ook symptomen zoals bijvoorbeeld depressie, hoofdpijn en migraine, spierpijn en zelfs sociale terugtrekking (!) vaak hun oorsprong vinden in laaggradige ontstekingsziektes. Voor veel mensen geldt dus dat hun symptomen grotendeels voedingsgerelateerd zijn.

Wil jij een energieker leven?
Kom dan eens kennismaken met Vivre. Dit kan via een los consult of volg een traject en ga direct aan de slag met jouw gezondheid!

 

 

Contact I Afspraak maken

 

 

* Bron: Centrum Voedingsintolerantie