Bemer microcirculatie

Bemer therapie

Je bloedsomloop voorziet je lichaamsweefsel en organen van voedingsstoffen en zuurstof. Tegelijkertijd worden de afvalstoffen afgevoerd. De bloedcirculatie in de allerkleinste haarvaten noemen we de microcirculatie. Deze haarvaten zijn 7x dunner dan één haar. 75% van je bloedsomloop vindt plaats in deze kleinste haarvaten.

Van alle 45.000 omschreven aandoeningen en ziektebeelden komt circa 80% voort uit een verstoorde microcirculatie, de bloedcirculatie in je allerkleinste haarvaten. De verstoring van deze microcirculatie komt voort uit het verouderen, stress, gebrek aan beweging en de afname van de kwaliteit van je voeding.

Wat speelt zich af in het gebied van de microcirculatie?
Er zijn vier essentiële processen die in dit onzichtbare gebied van de haarvaten plaatsvinden. Het instituut van microcirculatie in Berlijn heeft deze processen aangetoond: 
-  de afgifte van zuurstof aan je cellen
-  de voeding van je cellen
-  de witte bloedlichaampjes zijn actief bij de juiste doorstroming van de kleine haarvaten.
-  de afvoer van afvalstoffen.

Het herstellen of behouden van een optimale microcirculatie is daarmee essentieel om je cellen (weer) optimaal te voeden, medicijnen/suppletie beter te laten aankomen, de zuurstofoverdracht te optimaliseren en de afvoer van afvalstoffen te verbeteren.

De therapie kan als (aanvullende) behandeling toegepast worden voor bijvoorbeeld:
-  een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar je organen en weefsel
-  een beter (zelf)herstellend vermogen van je lichaam
-  de ondersteuning van je immuunsysteem
-  betere lichamelijke prestaties
-  betere mentale prestaties
-  de aanmaak van lichamelijke en geestelijke reserves
-  ondersteuning van de genezing van wonden en sportblessures
-  kortere hersteltijden na het sporten 

De fysische vaattherapie
De fysische vaattherapie volgens Bemer biedt een uniek signaal aan je lichaam, waardoor de (spier)cellen weer op het juiste tempo actief worden en de verstopte haarvaatjes weer goed doorstromen.

“Het bevorderen van de microcirculatie kan ziekten en pijn bestrijden, wonden dichten, energie ter beschikking stellen voor lichamelijke en geestelijke prestaties of het algemene welzijn herstellen.”

Meer weten? Neem dan even contact op voor een kennismakingssessie.

Contact

Microcirculatie

 

Jonger worden gaat niet.
Jonger voelen wel! 

Regelmatig organiseren we lezingen over Microcirculatie. Interesse om hierbij te zijn? Meld je dan aan via onderstaande link dan wordt je op de hoogte gehouden van de eerstvolgende lezing.

Aanmelden lezing

 

 

Brochure

 

Wil je meer lezen over microcirculatie?

 

Lees meer