Darmtherapie

Bij buikklachten kan er sprake zijn van disbalans in de darmen. Ook andere symptomen kunnen duiden op disbalans in de darmen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld:

Obstipatie Hormonale problemen Allergie Leverproblemen Huidproblemen Vermoeidheid Glutenintolerantie Hoofdpijn  Migraine Oorontsteking Maagproblemen Opgezette buik Diarree Emotionele instabiliteit Lactose intolerantie  Chronisch verkouden Ondergewicht Flatulentie Keelonsteking Overgewicht Blaasontsteking Stinkende ontlasting Prostaatontsteking  Bijbalonsteking Slijm in ontlasting
 

Als je gezondheidsklachten hebt waar tot nu toe niemand een oorzaak voor weet te vinden, dan kan een ontlastingsonderzoek vaak nieuw licht werpen op de situatie. Zoals je ziet, zijn bovenstaande symptomen niet allemaal gericht op de darmen. Vergis je niet dat je darmen toch wel eens de achterliggende oorzaak kunnen zijn van bovenstaande scala aan symptomen.

Darmscreening
Herken je één of meerder van deze klachten? Met een ontlastingsonderzoek krijg je meer inzicht in het functioneren van je spijsvertering. Je krijgt inzicht in de samenstelling van je darmflora en op welk gebied er verstoringen zijn. Hierbij kun je denken aan schimmels, parasieten of een overgroei aan “foute” bacteriën.

Het functioneren van je gal, lever, alvleesklier en immuunsysteem wordt inzichtelijk gemaakt. Ook blijkt uit de uitslag van een basisscreening of er sprake is van ontstekingsprocessen in je darmen. Dit duidt op een lekkende darm oftewel een leaky gut. 

Je kunt eenvoudig zelf in alle privacy een ontlastingsmonster nemen en naar het laboratorium zenden. Je ontvangt hiervoor in overleg de benodigde spullen. Op basis van de uitslagen krijg je een advies op het gebied van suppletie, voeding en eventuele vervolgonderzoeken. 

Wil je meer weten hierover? Neem dan contact op via 06 – 388 99 217.

 

Contact I Afspraak maken

 

Wat is dat nu precies, verzuring? En waarom is dat niet goed voor je lichaam? Hoe raak je verzuurd? En nog belangrijker, wat kan je er zelf tegen doen? In dit E-book geef ik je inzicht in de belangrijkste items rondom verzuring.

 

 

Download nu!

 

"Het downloaden van je E-book is gelukt! En het is de moeite waard! Zo beknopt en helder heb ik het niet eerder gezien. Daardoor heb ik het met aandacht gelezen en heb ik er ook zin in om met mezelf aan het werk te gaan.
 
Hartelijk dank voor je mooie goede boek."
Vriendelijke groet,
Marij Wijbenga