Blog Vivre Vitaliteit

Blog

Vitamine D waarde: meten is weten!


Nu beschikbaar in de praktijk bij Vivre Vitaliteit.

Vitamine D waarde bepaling. De uitslag beschikbaar terwijl je wacht.

Vitamine D heeft een enorme preventieve werking. We kunnen niet zonder vitamine D, toch heeft ruim de helft van de Nederlanders een vitamine D-tekort en gedurende de wintermaanden neemt dat aantal enorm toe door de verminderde blootstelling aan zonlicht.

 

 

Vitamine D werkt in je lichaam als een hormoon dat je cellen gezond houdt en op de juiste wijze laat functioneren. Een vitamine D tekort wordt momenteel erkend als een globale epidemie. Een ernstige vitamine D tekort is oorzakelijk gekoppeld met ernstige ziekten als osteoporose, osteomalacie en spierzwakte en geassocieerd met multiple sclerose, cardiovasculaire aandoeningen, complicaties bij de zwangerschap, diabetes, depressie, verhoogde mortaliteit, auto-immuun ziekten, griep, infectieziekten, Alzheimer, obesitas en een verhoogd risico op diverse vormen van kanker.

Vitamine D komt weinig voor in voeding, het kan in je lichaam worden aangemaakt wanneer je huid wordt blootgesteld aan zonlicht. We leven in Nederland echter op een te hoge breedtegraad om hier optimaal gebruik van te kunnen maken.

Ben jij benieuwd hoe hoog de vitamine D waarde in jouw lichaam is?
Wil jij weten wat voor jou de optimale vitamine D inname is?

Meten is weten.

Inzicht in jouw vitamine D waarde is nu binnen een kwartier beschikbaar. Je krijgt tevens een suppletie advies.

Meld je aan voor de Vitamine D Health Check om jouw vitamine D test te reserveren.

 Ik meld me aan!

 

* Een consult wordt (deels) vergoed als je voor alternatieve geneeswijzen verzekerd bent.

Gratis E-book


Gezondheid begint in je darmen. 
In het kader van "Een andere kijk op..." vertel ik je in dit E book een aantal ins- en outs over je spijsvertering. Een belangrijk onderdeel van je welzijn en vitaliteit.

Download nu!