Blog Vivre Vitaliteit

Blog

Edelstenen


In mijn praktijk werk ik onder andere met kristallen. Om precies te zijn de bergkristal om als remedie bij je de dragen en je zelfhelende vermogen te steunen. Als ik de kristallen toon, zie ik direct aan iemands ogen en lichaamshouding of het ze aanspreekt. Bij de één beginnen de ogen direct te glimmen en springt er een bepaalde vorm direct uit. De ander kijkt me argwanend aan en voel ik denken, "huh vaag, je moet het niet gekker maken". (Voor diegene bestaat de remedie uit homeopathische druppels).

 
 

Kristallen of edelstenen zijn er in veel verschillende soorten. Ik bemerk zelf dat ik de mooie kleuren en vormen erg kan waarderen. We zien de stenen ook regelmatig terug in sieraden. De verschillende stenen kunnen een krachtige uitwerking hebben op je gezondheid en omgeving. Na een mooie les hierover in de opleiding die ik volg, wil ik je een klein stukje hierin meenemen.

Oudheid
Al sinds de oudheid zijn mensen bezig geweest met stenen. Stenen werden gebruikt om vuur te maken en ze werden bewerkt tot gereedschappen. Later werden ze ook gebruikt voor decoratie. In overleveringen is ook melding gemaakt van de helende werking van edelstenen op de mens. Hoogontwikkelde beschavingen wisten dit, maar ook primitievere culturen gebruikten hiervoor stenen. Medicijnen waren er niet altijd en men leefde veel dichter bij de natuur, zodat men planten, kruiden en ook edelstenen ging toepassen. Het bleek dat het dragen of opleggen van een bepaalde edelsteen zo’n invloed had dat klachten verdwenen of dat men zich beschermd voelde. 

Voor zover wij weten is de werking van edelstenen nooit wetenschappelijk bewezen en zijn veel mensen sceptisch. Door open te staan voor iets wat je misschien niet begrijpt en te geloven in de kracht van de natuur kun je hier veel plezier van hebben. Het is wel goed te realiseren dat het even kan duren voordat je effect merkt. En als je ze gewoon mooi vindt, is dat ook goed.

Straling
Er komen meer dan 3000 verschillende mineralen in de natuur voor. Stenen met warme kleuren stimuleren en activeren. Stenen met koele kleuren werken meer kalmerend en neutrale kleuren horen bij het zoeken naar evenwicht.

Zwarte tourmalijn helpt bijvoorbeeld om straling te elimineren en werkt beschermend. De combinatie amethist, bergkristal en rozenkwarts werkt zuiverend en harmoniserend. Rozenkwarts is de steen van de onvoorwaardelijke liefde. Deze hoort bij het hart. Door rozenkwarts op iemands hart te leggen, kan diens hart vervuld raken van onvoorwaardelijke liefde. Dit wordt over het algemeen niet bewust ervaren, maar resulteert wel in een prettiger gevoel en meer harmonie met de omgeving.

Een edelsteen die iemand bij zich draagt, zal altijd een bepaalde werking hebben, of je dat nu wilt of niet, of je het gelooft of niet. Veel mensen dragen een amulet of andere steen omdat het geluk, voorspoed of een goede gezondheid brengt.

Iemand kan een duidelijke reactie ervaren bij een steen, terwijl een ander bij diezelfde steen niets voelt. Elk mens reageert verschillend op edelstenen en niet elke steen zal zomaar bij jou werken. Je zal je tot de ene steen meer aangetrokken voelen dan tot de andere.

De kracht van edelstenen is een klein onderdeel in de orthomoleculaire bioresonantie therapie. Vraag ernaar als het je interesse heeft.  

 

Contact I Afspraak maken

Gratis E-book


Gezondheid begint in je darmen. 
In het kader van "Een andere kijk op..." vertel ik je in dit E book een aantal ins- en outs over je spijsvertering. Een belangrijk onderdeel van je welzijn en vitaliteit.

Download nu!