Blog Vivre Vitaliteit

Blog

Zwarte komijn


Zwarte komijn (ook bekend als Nigella Sativa, kalonji, narduszaad of nootmuskaatbloem) heeft een geschiedenis van meer dan 2500 jaar en is één van de veiligste plantenextracten.

Zwarte komijnzaad stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam waardoor veel ziekten beter of sneller genezen. De olie uit zwarte komijn heeft diverse geneeskrachtige eigenschappen en (langdurig) gebruik geeft geen ongewenste bijwerkingen. 

 

 

Onderzoek
Sinds de jaren 60 zijn er meer dan 650 wetenschappelijke studies gedaan die de voordelen van zwarte komijnzaad aantonen. Zwart komijn zaad is een adaptogeen, het versterkt je immuunsysteem van je lichaam en verhoogd je weerstand. 

Meer dan 200 internationale onderzoeken bevestigen dat er effectieve antibacteriële en schimmelwerende stoffen in zwarte komijnzaden zitten. De zwarte komijnzaadolie beschermt je lichaamscellen tegen virussen en er zijn onderzoeken die laten zien dat het in staat is om kankercellen te vernietigen. Zwarte komijnzaadolie verhoogt tevens de productie van antilichamen. Daarnaast helpt de zwarte komijnzaadolie ook om je bloedsuikerspiegel te verlagen.

Een onderzoek uit 2003 meldt: ´Zwarte komijn heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende, koortswerende, antimicrobiële en antineoplastische activiteit. De olie vermindert bloeddruk en verbetert de ademhaling’. Een ander onderzoek uit 2010 beveelt aan om dagelijks een aantal zwarte komijnzaden te gebruiken, omdat deze een reeks aan ziekten voorkomt.

In de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk heeft zwarte komijn een aantal verschillende patenten bij de FDA (Food and Drug Administration) voor de behandeling van:

- Diabetes (US 6.042.834)
- Psoriasis (US 6.531.164)
- Virale infecties (US 8.841.174)
- Verbetering van het immuunsysteem (US 5.482.711)
- Remming van de groei van kankercellen (US 5.653.981)
- Astma (UK – EP1709995)
(bron: wikipedia)

Geschiedenis van zwarte komijn
Sinds oudsher wordt zwarte komijn gebruikt als geneesmiddel. Vooral de olie die wordt gewonnen uit deze zaden werkt krachtig. In het oude Egypte werd zwarte komijn meegegeven in de graven van de edelen. Aangezien alleen waardevolle spullen mee gingen in deze graven voor in het hiernamaals, blijkt wel dat de zwarte komijn erg belangrijk was. Zwarte komijnzaden werden zelfs gevonden in het graf van Toetanchamon.  

Soul
Zwarte komijnzaadolie is het hoofdingrediënt van het product Soul van Rain. Onderstaande video geeft een mooi beeld van het belang van zaden.
 


Advies
Heeft jouw immuunsysteem extra ondersteuning nodig? Het is de basis van je gezondheid. Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor jouw gezondheid te bespreken.
info[at]vivrevitaliteit.nl

Op de site http://www.myrainlife.com/vivreseeds kun je meer lezen over de Rain producten.

 

Gratis E-book


Gezondheid begint in je darmen. 
In het kader van "Een andere kijk op..." vertel ik je in dit E book een aantal ins- en outs over je spijsvertering. Een belangrijk onderdeel van je welzijn en vitaliteit.

Download nu!