Biofotonen

Vrijdag 9 oktober door Marjolein Dubbers

Afgelopen zaterdag gaf ik samen met Henk Fransen een lezing over de kracht van het zelfhelende vermogen dat we allemaal in ons hebben. 

Je bent een wezen opgebouwd uit deeltjes licht
Henk horen spreken is een feestje; iedere keer hang ik aan zijn lippen! Zo vertelde hij deze keer over het feit dat natuurkundigen allang weten dat de allerkleinste deeltjes waaruit materie is opgebouwd niet bestaat uit stoffelijke, maar onstoffelijke deeltjes. Deze onstoffelijke deeltjes in een levend wezen zijn verdichte vormen van licht. Eigenlijk besta je dus uit allemaal lichtdeeltjes: je bent een wezen van licht.

Je gezondheid is gerelateerd aan de opslag van licht
Klinkt lekker zweverig he? Maar vergis je niet; gevoelige meetapparatuur kan het meten. Deze deeltjes worden ook biofotonen genoemd. Ieder cel in je lichaam bevat dit licht. Jouw vitaliteit en gezondheid hangt voor een groot deel af van je vermogen om deze lichtdeeltjes aan te trekken, op te slaan in je cellen en te geleiden. Hoe groter de opslag van dit levenslicht in je cellen, hoe groter je weerstand en zelfhelende vermogen. Een interessante vraag is dan natuurlijk: hoe krijg je dit levenslicht zoveel mogelijk in je cellen? 

Zonlicht of anders volop daglicht  
Natuurlijk speelt zonlicht hierbij een belangrijke rol. Daglicht is ook prima, want als je buiten bent, krijg je stralen zonlicht binnen of de zon nu achter de wolken zit of niet. Zorg er dus voor dat je jezelf iedere dag minimaal (maar liever meer!) een half uurtje voedt met daglicht. Je hebt niet alleen de beweging en de frisse neus nodig; je lichaam heeft ook daadwerkelijk de stralen van het daglicht nodig.

Zonlicht in de vorm van voeding
Er is nog een andere manier om zonlicht binnen te krijgen en dat is het eten van gezonde planten. Gezonde planten zijn opslagplaatsen van lichtenergie. In feite zetten planten zonlicht om in eetbare producten. Voorwaarde is wel dat deze planten zo natuurlijk mogelijk hebben mogen groeien, met hun wortels in voedzame grond hebben gestaan en niet met kunstlicht zijn groot gebracht. Wilde planten uit de natuur bevatten dan ook de hoogste hoeveelheden biofotonen. Verse biologische planten zijn ook prima.

Voeding is méér dan een optelsom van vitamines
Het was goed dat Henk dit verhaal nog eens onder de aandacht bracht en ik het weer aan jullie kan doorgeven. We denken vaak in vitamines en mineralen als we denken aan voeding, maar voeding is méér dan dat. Gezonde voeding bevat levenskracht. Levenskracht die onze cellen heel hard nodig hebben.

Het zal je duidelijk zijn dat alle voeding uit een fabriek is ontdaan van deze levenskracht. Los van alle (chemische) toevoegingen is het vaak bevroren geweest, ontdooid, verhit, verwerkt, gepasteuriseerd, verpakt, opgeslagen, getransporteerd en misschien opnieuw verhit voordat het op jouw bord ligt. Wat er dan ook op jouw bord ligt: het bevat geen levenslicht meer. 

Hoe eet ik vijf ons groenten per dag? 
Overal waar ik kan, pleit ik voor het eten van vijf ons verse groenten en kruiden per dag. Sappen, soepen, salades en smoothies zijn prima manieren om veel groenten binnen te krijgen. Probeer de helft van deze groenten binnen te krijgen zonder dat ze zijn gekookt; dan bevatten ze nog het meeste levenslicht en dus levenskracht.

Geniale Groenten plus Winterse Drinksalades
Ik ervaar zelf dagelijks hoeveel power het eten van groenten en kruiden me geeft. Ik gun dat jou ook zo! Heb je inspiratie nodig en ben je op zoek naar recepten met volop groenten dan zijn de twee e-books Geniale Groenten plus Winterse Drinksalades iets voor jou. 

Wil je meer lezen over biofotonen dan is het boekje Biofotonen van Yvonne Sangen en Karin Tazelaar interessant voor je. Klik hier voor het boekje Biofotonen 

De herfst is in aantocht! Heerlijk. Trek een dikke jas aan en maak een lekkere wandeling. Drink het zonlicht en visualiseer dat het al je cellen vult met licht. Betere voeding kan je niet krijgen. Gezondheid is een doe-ding!